Black Friday brændeovn tilbud 2024

Er du på jagt efter en ny brænde- eller pilleovn til hjemmet eller sommerhuset? Så kan et Black Friday brændeovn tilbud være den billigste måde at anskaffe den på. Se det store udvalg af Black Friday tilbud på brændeovne i oversigten nedenfor fra pålidelige, danske webshops, du trygt kan handle hos. Og få en skudsikker strategi til at finde den rigtige brændeovn til din bolig – og en pålidelig webshop at købe den fra – når du shopper den til årets største forbrugsfest.

Butikker med gode Black Friday tilbud på brændeovne og pejse

Årets bedste Black Friday tilbud på brændeovne

Varde Nice Air sort - med sidely...

Tilbud
14.400,00 kr.

Varde Westfire Brændeovn UNIQ 37...

Tilbud
13.499,00 kr.

Westfire Pejseindsats UNIQ 35 In...

Tilbud
10.299,00 kr.

Varde Samsø Stål Sort Brændeovn

Tilbud
6.185,00 kr.

Aduro 19 Brændeovn

Tilbud
5.423,00 kr.

Aduro Asgård 3 brændeovn

Tilbud
5.099,00 kr.

Montgomery Hvid - Åben bioethano...

Tilbud
5.499,00 kr.

Aduro 22 Brændeovn Sort - 98x44x...

Tilbud
12.630,00 kr.

Varde Westfire Brændeovn UNIQ 37...

Tilbud
12.528,00 kr.

Westfire Pejseindsats UNIQ 35 In...

Tilbud
9.996,00 kr.

Aduro 9-5 brændeovn m/låge - sort

Tilbud
12.458,00 kr.

Morsø 4043 - Brændeovn

Tilbud
14.206,00 kr.

Aduro Asgård 1 Brændeovn Sort - ...

Tilbud
4.800,00 kr.

Montgomery Sort - Åben bioethano...

Tilbud
5.499,00 kr.

Aduro P1 Brændeovn Sort pulverla...

Tilbud
19.778,00 kr.

Varde Westfire Brændeovn UNIQ 37...

Tilbud
14.499,00 kr.

Varde Westfire Brændeovn UNIQ 46

Tilbud
9.162,00 kr.

Aduro 14 brændeovn m/låge - sort

Tilbud
6.069,00 kr.

Morsø 3116 - Brændeovn

Tilbud
10.976,00 kr.

Hällmark Brændeovn

Tilbud
399,00 kr.
Black Friday brændeovn tilbud

Guiden til at finde det rigtige Black Friday brændeovn tilbud

Har du brug for en ny pille- eller brændeovn til din helårsbolig? Eller dit sommerhus?

Så er der mange penge at spare ved at slå til på et Black Friday brændeovn tilbud. Også selv om det måske ikke er det smarteste tidspunkt på året at skifte brændeovnen ud, fordi fyringssæsonen oftest allerede er i gang.

For tit kan du spare tusindvis af kroner på den model brændeovn, du har set dig lun på. Netop fordi forhandlerne tit vælger at sænke priserne på de mest populære modeller på Black Friday. Fordi de så håber, at de kan sælge en masse tilbehør oveni. Eller måske en opsætning af brændeovnen.

 

Hvordan finder du det bedste Black Friday brændeovn tilbud?

Når du skal finde det bedste Black Friday tilbud på brændeovne, er der flere ting, du skal have styr på først. Derfor er det altid en god ide at gå i gang i god tid før Black Friday med at finde potentielle kandidater til din nye brændeovn.

For at finde den rigtige brændeovn til den rigtige pris, skal du nemlig:

  1. Finde en lovlig brændeovn, der passer til din bolig.
  2. Finde ud af det generelle prisniveau for modellen.
  3. Sikre dig, at du handler hos en pålidelig webshop.
     

Men hvordan gør du det?

 

Sådan finder du en lovlig brændeovn, der passer til din bolig

For at finde den rigtige brændeovn, skal du sikre dig, at den passer effektmæssigt til din bolig. Ellers risikerer du, at du enten får det alt for varmt. Eller at der ender med at være for koldt, så snart du kommer lidt væk fra brændeovnen.

Hvordan du finder frem til, hvor stor effekt din brændeovn skal have, kommer vi tilbage til sidst i guiden. Her kan du også læse mere om lovkravene til en brændeovn, og hvordan du sætter den op, så den overholder brandkravene til en brændeovn.

 

Sådan finder du det bedste Black Friday tilbud på brændeovne

Vil du gerne finde et godt Black Friday brændeovn tilbud, kræver det, at du kender det normale prisniveau for den type brændeovn, du gerne vil have fat i. Det kan du med fordel undersøge i god tid før Black Friday, Black Week og så videre.

Den viden hjælper dig samtidig til at styre uden om de webshops, som højst sandsynligvis er lavet for at narre dig netop på Black Friday. For svindlerne ved, at du oftest handler overildnet netop denne dag, for at være sikker på at få fat i de bedste tilbud, før de er udsolgt. Derfor sænker de fleste helt automatisk paraderne en lille smule – og får måske ikke tjekket helt så grundigt op på, om de får valgt en troværdig webshop at handle i.

Når du skal finde det normale prisniveau på det Black Friday tilbud på brændeovne, du drømmer om at finde, kan du med fordel følge denne fremgangsmåde:

  • Lav en liste over ønskede modeller: Identificer de modeller af brændeovne, der passer til dine behov og præferencer. Tjek eventuelt også anmeldelser af de modeller, du overvejer. Det kan hjælpe dig med at undgå dårlige køb, selvom de er billige.
  • Brug prissammenligningstjenester: Brug hjemmesider som Pricerunner, PricePusher eller Kelkoo til at sammenligne priserne på de valgte brændeovnsmodeller på tværs af forskellige forhandlere. Ud fra dette kan du skabe dig et retvisende billede af, hvilket niveau priserne på de brændeovne, som du er interesseret i, normalt ligger på. Opsæt eventuelt prisalarmer på de enkelte webshops, så du får besked, når prisen falder på de brændeovne, du er mest interesseret i.

 

Sådan forbedrer du chancerne for at få fat i de bedste Black Friday brændeovn tilbud

Vil du sikre dig, at du får besked om de forskellige brændeovnsforhandleres Black Friday tilbud, kan du f.eks.:

  • Tilmelde dig deres nyhedsbreve: Tilmeld dig nyhedsbreve fra de forskellige forhandlere og producenter for at være sikker på, at du får mere information om deres Black Friday-tiltag i god tid, før det går løs.
  • Følge forhandlerne på de sociale medier: Følg også forhandlerne på deres sociale medie-profiler. Her omtaler de oftest også deres kommende Black Friday tilbud.
  • Undersøge reglerne for prisgarantier: Mange forhandlere af brændeovne tilbyder normalt prisgaranti. Det vil sige, at de matcher konkurrenternes lavere priser. Dog skal du være opmærksom på, at nogle forhandlere vælger at ”slå prisgarantien fra” på Black Friday. Netop fordi de ved, at mange af deres konkurrenter kommer med knaldtilbud på denne dag. Samtidig undgår de, at skulle matche urealistisk lave priser fra svindelfirmaer, som forsøger at slå plat på Black Friday.
     

Ved at følge disse trin og være strategisk i din tilgang kan du øge dine chancer for at finde det billigste Black Friday brændeovn tilbud. Og samtidig forbedre chancerne for, at du gør et godt og pålideligt køb.

 

Sådan sikrer du dig, at du får købt din brændeovn hos en troværdig webshop?

Vil du sikre dig effektivt mod at få handlet i en af de fupwebshops, som typisk dukker op omkring Black Friday? Så kan du med fordel vælge at købe din brændeovn hos en af de webshops, som du finder tilbud fra i oversigten øverst på siden.

Det er pålidelige, danske webshops, som vi har tjekket, både har en høj score på TrustPilot, og har mange gode kundeanmeldelser – samt gode, hurtige leveringstider, en upåklagelig kundeservice og en nem og enkelt retur- og ombytningspolitik.

Skulle de ikke tilbyde et Black Friday tilbud på netop den brændeovn, du er ude efter, skal du som minimum tjekke disse 6 ting, før du vælger den webshop, du køber den hos:

  • Slå webshoppen op i CVR-registeret: Undersøg, hvem der ejer webshoppen, hvor gammel den er, og om den i det hele taget har et dansk CVR-nummer på cvrdk. Her kan du også se de seneste regnskaber fra webshoppen, hvis det er et anparts- eller aktieselskab, der står bag.
  • Undersøg webshoppens e-mærke: Har webshoppen et e-mærke, kan du oftest klikke på mærket, og komme direkte ind på webshoppens profilside på emaerketdk. Eller slå webshoppens navn op, og tjekke deres e-mærket certifikat ud.
  • Tjek, om de tager telefonen: En pålidelig og ærlig webshop har en kundeservice, som du kan ringe til. Så tjek kontaktinformationerne for et dansk telefonnummer. Og er der ét, så ring til det. På den måde finder du ud af, om nummeret er i brug, om de tager telefonen, og hvad der bliver sagt, når de tager telefonen
  • Hold prisniveauet op mod markedsprisen: Fordi du har undersøgt, hvad den brændeovn du jagter, normalt koster, er det nemt at holde prisniveauet i webshoppen op mod den almindelige markedspris. Virker deres Black Friday tilbud på brændeovnen for godt til at være sandt, er det oftest også tilfældet.
  • Tjek designet og nærlæs teksterne: Har webshoppen et godt og overskueligt design? Eller ligner den noget fra 1990’erne? Og er der overraskende stavefejl eller formuleringer i produktteksterne, som du studser over? Så kan det være tegn på, at du er landet på en fupwebshop.
  • Nærstudér webadressen: Har webshoppen et https:// i webadressen, er du sikret, at de informationer du udveksler om dine kortoplysninger med videre er beskyttet med kryptering. Så andre ikke kan opsnappe dem. Klik evt. på logoet foran webadressen for at tjekke det SSL-certifikat, der ligger som garanti for https://-forbindelsen.
     

Fejler webshoppen på nogle af disse parametre, bør du undlade at handle i den på Black Friday.

 

Sådan finder du en brændeovn, der passer til din bolig – og er lovlig at bruge

Som lovet i starten, vender vi nu tilbage til, hvordan du finder frem til den rigtige størrelse brændeovn til din bolig. Og sikrer dig, at du køber en brændeovn, der er lovlig. Samt at den bliver sat lovligt og korrekt op.

 

Sådan finder du den rigtige størrelse brændeovn

Når du skal vælge en brændeovn, skal den passe til størrelsen på den bolig – eller del af boligen – som den skal opvarme. Samtidig er det vigtigt, at sikrer dig, at du køber en brændeovn, som lever op til de gældende regler og lovkrav på området. Ellers risikerer du i værste fald, at brandforsikringen ikke vil dække, hvis ovnen antænder en brand. F.eks. i skorstenen. Eller i boligen.

For at finde ud af, hvilken størrelse brændeovn der passer til din bolig, skal du tage flere faktorer i betragtning. Her kan du med fordel se på:

  • Brugsmønster: Det allerførste du skal overveje, er, hvordan du vil bruge brændeovnen. Hvis den skal bruges som primær varmekilde, skal du vælge en ovn med passende effekt (se hvordan du regner det ud nedenfor). Hvis ovnen kun er til hygge eller som supplement, kan du snildt vælge en mindre model med en lavere effekt.
  • Dit varmebehov: For at regne dig frem til, hvor stor effekt brændeovnen skal have, for at kunne opfylde sit formal, skal du måle rummets størrelse, og ud fra det regne dig frem til den nødvendige effekt. Det gør du sådan her:
    • Mål rummets størrelse: Mål bredden og længden af det rum eller af hele den bolig, hvor brændeovnen skal installeres. Det vil hjælpe dig med at beregne størrelsen i kvadratmeter.
      • Formel: Længde (m) x Bredde (m) = Rumstørrelse i kvadratmeter (m2).
  • Beregn varmekapaciteten: En brændeovns effekt måles normalt i kilowatt (kW). En tommelfingerregel er, at 1 kW kan opvarme omkring 10-20 kvadratmeter, alt efter om boligen er velisoleret (så kan den opvarme 20 kvadratmeter) eller ikke (så kan den opvarme 10 kvadratmeter). Er det rum eller den bolig du skal opvarme på 50 kvadratmeter, har du brug for en brændeovn med en effekt på 2,5-5 kW alt efter hvor velisoleret boligen er.
    • Formel: Rumareal (m²)/10 eller 20 = Nødvendig effekt i kW.
  • Isoleringsniveau: Så jo bedre isoleret din bolig er, desto mere effektivt opvarmer din brændeovn boligen. Hvis din bolig er dårligere isoleret, skal du muligvis vælge en brændeovn med højere effekt for at kompensere for varmetabet. Derfor kan du spare mange penge på både brændeovn og brændeforbrug ved at efterisolere din bolig.
  • Tag hensyn til rummets karakteristika: Rummets udformning og antallet af vinduer har også stor betydning for, hvor meget varme der er brug for. Derfor skal du også tage højde for:
  • Lofthøjde: Hvis det rum eller den bolig, du skal opvarme, har høje lofter, er der mere luft, der skal varmes op. Det kræver typisk, at du vælger en brændeovn med højere effekt.
  • Størrelse og antal af vinduer: Store eller mange vinduer kan øge varmetabet. Så hvis rummet har mange eller store vinduer, skal du måske også vælge en brændeovn med højere effekt.
  • Placering af brændeovnen: En central placering af brændeovnen hjælper med at fordele varmen jævnt i rummet eller boligen. Skal brændeovnen opvarme flere rum, er det også vigtigt, at dørene kan holdes åbne. Eller at varmen fra brændeovnen kan spredes på andre måder. F.eks. ved hjælp af et varmeflytningssystem.
  • Afstand til brændbare materialer: Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand mellem brændeovnen og brændbare materialer som f.eks. vægge og møbler. Alternativt kan du ”varmeisolere” brandbare vægge og gulve med en stenmur bag brændeovnen, og en skiffer- eller granitplade under ovnen. De er samtidig med til at afgive varme, når brændeovnen går ud. Fordi de er blevet varmet op af brændeovnen, mens der var ild i den.
  • Konvektionsovne vs. stråleovne: Du skal også tage stilling til, hvilken type brændeovn du skal vælge. Det handler om, hvordan brændeovnen opvarmer opgivelserne. Konvektionsovne fordeler varmen mere jævnt, og kan være bedre til større rum eller åbne planløsninger, fordi de opvarmer og cirkulerer luften i lokalerne. Stråleovne er mere velegnede til mindre, lukkede rum, fordi de opvarmer lokalet direkte med den varme, der ”stråler ud” fra dem.
  • Få professionel rådgivning: Er du i tvivl? Så rådfør dig med en skorstensfejer eller en erfaren brændeovnsforhandler. De kan hjælpe dig med at vurdere dine specifikke behov og anbefale den rigtige størrelse og type af brændeovn, som passer til dit behov.
     

Ved at følge disse råd kan du sikre, at du vælger den rigtige størrelse brændeovn til din bolig. Det giver dig det bedste udbytte af din investering. Og kan være med til at spare på brændet.

 

Sådan sikrer du, at du køber en lovlig brændeovn

For at brændeovnen er lovlig at installere og bruge, er der nogle regler og krav, du skal være opmærksom på. Her er de vigtigste punkter:

  • Mærkning: Brændeovnen skal være godkendt og CE-mærket i henhold til de europæiske standarder. Det sikrer, at ovnen opfylder de sikkerheds- og miljøkrav, der gælder inden for EU.
  • Prøvningsattest: For at du må opstille brændeovnen herhjemme, skal den overholde kravene til forurening og særligt partikelforurening. Derfor skal brændeovnen have en såkaldt prøvningsattest, der beviser, at den er testet på et laboratorium, og overholder kravene til, hvor meget brændeovnen forurener under brug. 
  • Ecodesignkrav: Udover kravene til forurening og partikelforurening, skal brændeovnen overholde EU’s ecodesignkrav. De er indført for at fjerne de mindst energieffektive og mest forurenende brændeovne fra markedet.
  • Installation: Installation af brændeovnen skal udføres korrekt og i henhold til bygningsreglementet. Du må selv foretage installationen, hvis du kender reglerne. Efter installationen er udført, skal du have opstillingen af brændeovnen godkendt af skorstensfejeren. Først da er det lovligt at bruge pille- eller brændeovnen.
  • Skorsten: Brændeovnen skal tilsluttes en skorsten, der er godkendt og egnet til formålet. Skorstenen skal have tilstrækkeligt træk til at sikre en effektiv forbrænding. Endvidere gælder det, at skorstenen skal være tilstrækkelig høj til at sikre ordentlig røgafledning og forhindre røg- og lugtgener. Og skal regelmæssigt renses og inspiceres af en skorstensfejer efter de gældende regler på området.

 

Brandkrav til opsætning af brændeovne

Udover lovkravene til brændeovnen er det også vigtigt, at du overholder brandkravene til brændeovnen. Ellers risikerer du, at brandforsikringen ikke vil dække ved en eventuel brand.

Brandkravene foreskriver:

  • At der er en minimumsafstand mellem brændeovnen og brændbare materialer (i f.eks. vægge og møbler). For brændeovne skal der mindst være 30 cm fra brændeovnens åbning og til alle brændbare materialer.
  • At der etableres en gulvbeskyttelse, hvis brændeovnen står på et brændbart gulv (som f.eks. et trægulv). Det kan gøres ved at lægge en ikke-brændbar plade (f.eks. af stål, glas, skiffer eller fliser) under og omkring ovnen. Pladen skal typisk strække sig mindst 50 cm ud foran og 15 cm til siderne målt fra ovnlågen, når den er åben.
  • At vægmonterede brændeovne opsættes på enten ikke-brændbare materialer som f.eks. en murstensvæg. Eller at væggen forsynes med brandsikker isolering og en brandbeskyttende beklædning i form af f.eks. en metalplade, flisevæg eller lignende.

 

Klar til at fange det bedste Black Friday brændeovn tilbud?

Nu ved du både hvordan, du:

  • Finder den rigtige størrelse brændeovn, og sikrer, den er lovlig at sætte op.
  • Nemt kan spotte de bedste og undgå fake Black Friday tilbud på brændeovne.
  • Undgår at handle i en webshop, som kun er oprettet for at narre dig på Black Friday.
     

Samt at du altid handler mest sikkert, og har de største chancer for at få en god oplevelse med at købe brændeovne på Black Friday, ved at handle i de webshops, som vi har samlet Black Friday brændeovn tilbud fra i oversigten øverst på siden.

Så vil du gøre en god og tryk handel på Black Friday, ruller du tilbage til oversigten med gode Black Friday tilbud på brændeovne, og klikker dig videre til troværdige, danske webshop med god score på TrustPilot. Og masser af gode, tilfredse kundeanmeldelser.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne